Pitanje savetnici

Zanima me da li dioptrija utice na upis na VMA?

Zanima me da li dioptrija utice na upis na VMA? I kako izgledaju ti zdrastveni pregledi i psiho test? Da li znate koje poslove obavljaju toksikolozi?

1141
pre 7 godina

Odgovor savetnice:

 

Najtačniju i najprecizniju informaciju o zdravstvenom pregledu mogao bi da dobiješ od lekara koji su ovlašćeni za ovakvu vrstu pregleda. Takođe, sa ovim pitanjem možeš da se obratiš Studentskoj službi Medicinskog fakulteta VMA na telefone: 011/3608-129, 011/3608-134 ili 011/3608-661 ili preko elektronske pošte:medicinski.fakultet@vma.mod.gov.rs. Kao što znaš, zdravstvene provere se obavljaju pre prijemnih ispita, tako da u slučaju da ne ispunjavaš uslove, možeš da se prijaviš na drugi fakultet. Što se tiče dioptrije, verovatno postoji određena granica dozvoljene dioptrije, ali bojim se da ne bih mogla da ti kažem nešto preciznije. Priroda psihološkog testiranja je takva da je često potrebno da ono bude tajno, tako da svi kandidati budu u istoj poziciji prilikom procene i stoga je moguće da nećeš moći da dobiješ više informacija, međutim ta i ostala pitanja koja imaš svakako možeš da postaviš studentskoj službi a oni će ti pružiti one informacije koje mogu. 

Što se tiče drugog pitanja, toksikologija je nauka o nepovoljnim uticajima hemikalija na žive organizme. Toksikolozi proučavaju simptome, mehanizme, lečenje i otkrivanje biološkog trovanja — posebno trovanja ljudi. Toksikolozi su doktori koji se najčešće bave uklanjanjem toksičnih dejstava na čoveka. Uglavnom su zaposleni u zdravstvenim ustanovama, ustanovama koje se bave proverom ispravnosti različitih proizvoda kao i u policijskim stanicama i drugim sličnim ustanovama.