Pitanje savetnici

Smer gastronomija na fakultetu u Novom Sadu

Pozdrav! Moje pitanje je da li mogla posle tehničke škole (smer elektrotehničar energetike) da upišem smer gastronomija na fakultetu u Novom Sadu? Takođe me zanima šta je potrebno za polaganje prijemnog ispita za taj smer. Unapred hvala.

3718
pre 7 godina

Odgovor savetnice:

Pretpostavljam da misliš na Prirodno-matematički fakultet u Novom Sadu, gde u okviru studijskog programa turizmologije postoji modul Organizator gastronomske delatnosti? Ukoliko je tako, kao što možeš videti u Informatoru, uslov za upis je završena srednja škola u četvorogodišnjem trajanju, dakle ne postoje nikakva ograničenja koja se tiču vrste srednje škole. 

Za akademske studije Diplomirani turizmolog (svi moduli) prijemni ispit se polaže iz predmeta: Geografija, Turistička geografija, Osnovi turizma i ugostiteljstva. Više o tome možeš pročitati ovde - http://www.pmf.uns.ac.rs/files/65/informator_2016.pdfPrilikom upisa studijskog programa Diplomirani turizmolog bira se jedan od četiri izborna modula: Modul Turizam, Modul Organizator hotelijerske delatnosti, Modul Organizator gastronomske delatnosti i Organizator lovno-turističke delatnosti.