Pitanje savetnici

Da li postoji neki fakultet gde može da se uči o DJ-ingu?

Da li postoji neki fakultet gde može da se uči o DJ-ingu ili slično, pošto moram da upišem faks, a voleo bih da to bude nešto vezano za DJ-ing.

1470
pre 7 godina

Odgovor savetnice:

Super je što si pronašao nešto što te mnogo interesuje. Možemo sada da zajedno razmislimo kakve su ti opcije za obrazovanje u ovoj oblasti, pa mi ti javi ako budeš imao još pitanja. Koliko mi je poznato, u našoj zemlji ne postoji neko specfično obrazovanje za DJ-a. Ovo je zanimanje koje se više uči kroz rad i mentorstvom od strane osoba koje se već bave njim. Slična je situacija i u drugim zemljama, mada na pojedinim fakultetima i koledžima postoje kursevi koji su direktno povezani sa ovim zanimanjem. Međutim, to ne znači da kroz obrazovanje ne možeš da stekneš znanja i veštine koje su ti potrebne da postaneš DJ. Važno je samo da razmisliš kakva bi ti znanja i veštine bila najpotrebnija. Na primer, možeš da razmisliš o tome da li bi te oblast muzičke produkcije i dizajna zvuka interesovala i da li bi ti bila korisna za posao DJ-a u. U vezi sa tom oblašću postoje sledeći studijski programi:
Ova lista nije iscrpna i možda postoje još neki programi u ovoj oblasti koji bi te mogli interesovati, pa bih te pozvala da potražiš detaljnije informacije u ovoj oblasti. Neki od ovih programa su privatni, pa treba da vodiš računa o tome, ukoliko ti je potrebno da studiraš na teretu budžeta. Pored toga, može ti biti važno i da proveriš da li su studijski programi o kojima razmišljaš akreditovani, o čemu možeš pročitati ovde - https://drive.google.com/file/d/0Bwr8qEMuakSJMXpPV3lzTVNqTVk/view.
Takođe, možeš da razmisliš i o tome da upišeš nešto drugo što spada u oblast tvojih interesovanja, a da se pored toga baviš poslom DJ-a. Pored opcije da upišeš nešto u našoj zemlji, možeš da razmisliš i da nastaviš obrazovanje u inostranstvu, da odeš na razmenu na fakultet u nekoj drugoj zemlji koji ima kurseve u ovoj oblasti ili da završiš i neki od onlajn kurseva.