Pitanje savetnici

Gde bih i da li bih mogla da se zaposlim negde posle Pravnog fakulteta, smer unutrašnji poslovi?

Zdravoo,ja sam se i pre javljala i sad opet moram :) Ako biste mogli da mi kažete gde bih i da li bih mogla da se zaposlim negde posle Pravnog fakulteta, smer unutrašnji poslovi? Hvalaa

926
pre 6 godina

Odgovor savetnice:

Zdravo! Drago nam je da smo uspeli do sada da ti pomognemo. J Za zaposlenje je važno, pored uspešnog pohađanja studija, da se usavršavaš i kroz neformalno obrazovanje, pohađanjem programa praksi, seminara, konferencija u okviru struke, kako bi razvijala veštine i znanja za buduće zanimanje, a samim tim i sebi povećaš šanse za zaposlenje.

Već si verovatno upoznata sa tim da nakon završetka studija treba da odradiš dve godine pripravničkog staža. Tada ćeš već znati gde bi volela da radiš, pa ćeš birati instituciju ili firmu/advokatsku kancelariju u skladu sa tvojim intersovanjima.

Nakon završenog smera unutrašnji poslovi pri Pravnom fakultetu možeš da radiš kao: Pravnica u državnim ustanovama, privatnim i državnim firmama, nevladinim organizacijama, advokatskim kancelarijama, Advokatska pripravnica u advokatskim kancelarijama, Kriminalističarka u policiji, Ministarstvu unutrašnjih poslova. Ministarstvu finansija, Ministarstvu obrane ili Ministarstvu pravde.