Pitanje savetnici

Master studije bezbednosti

Poštovani, završila sam visoku strukovnu skolu Beogradsku Politehniku. Nakon toga sam na privatnom fakultetu uz položene diferencijalne ispite, i naravno položenu jednu godinu, dobila zvanje diplomirani ekonomista. Želim da upišem master studije bezbednosti, pa me interesuje na kom fakultetu bi bilo najbolje da nastavim dalje školovanje? Unapred hvala

1212
pre 6 godina

Odgovor savetnice:

Bravo na vrednom radu koji si uložila kako bi dobila zvanje koje si želela! Odlično je i što si i sada prepoznala u kojoj oblasti bi želela da nastaviš postdiplomske studije. Što se tiče fakulteta na kojima bi mogla da nastaviš dalje školovanje, u oblasti bezbednosti postoji postoji veći broj mogućih postdiplomskih studija koje sve imaju posebne uslove za upis. Zbog toga bi ti predložila da pogledaš različite moguće studije i da pogledaš koje bi se master studije najbolje uklopile sa ciljevima koje imaš u svojoj karijeri. Ja ću ti predložiti par opcija, ali pošto lista koju ću ti napisati nije iscrpna, svakako mislim da je dobro da nastaviš da istražuješ i da pronađeš one studije koje bi najbolje odgovarale tvojim interesovanjima i koje su smeštene u onom mestu u kojem bi želela da studiraš. 
Uslovi za upis ovih postdiplomskih studija se razlikuju pa je najbolje da detaljno pogledaš uslove za upis kako bi proverila da li možeš da ih upišeš sa diplomom koje imaš - tu informaciju možeš da pronađeš na sajtu ili da proveriš sa studentskom službom ukoliko nisi sigurna.