Pitanje savetnici

Zanima me Akademija umetnosti u Beogradu

Poštovani, zahvaljujem na odgovoru. Bez obzira što sam odlucio da pauziram ove godine, mnogo ste mi pomogli. Pošto sada imam vremena do sledećeg juna, imam još jedno pitanje. Zanima me Akademija umetnosti u Beogradu, smer za filmsku i televizijsku reziju. Konkretno, može li parirati Fakultetu dramskih umetnosti u smislu kvaliteta, organizacije i svega ostalog, i kako izgleda prijemni? Pronašao sam na forumu neke osnovne informacije ali nisam nista našao o testovima sklonosti i sposobnosti/razgovorima sa profesorima, za šta verujem da postoje kao deo prijemnog. Hvala unapred!

1201
pre 6 godina

Odgovor savetnice:

Hvala ti, baš mi je drago ako ti je moj odgovor pomogao :) Studije filmske i televizijske režije i na Akademiji umetnosti i na Fakultetu dramskih umetnosti traju 4 godine, međutim na FDU-u primaju 7 studenata na osnovne studije dok na Akademiji umetnosti primaju 16 studenata. Oba studijska programa su akreditovana, s tim što je Akademija umetnosti privatna ustanova. Ne mogu ti dati konačan odgovor da li mogu parirati, jer svaki fakultet nudi određene mogućnosti i najvažnije je izabrati onaj koji najviše odgovara tvojim interesovanjima, željama i veštinama. Predlažem ti da se odeš na konsultacije i na jedan i na drugi fakultet kako bi se što bolje upoznao sa organizacijom i da detaljno pročitaš veb-sajtove oba fakulteta. :)

Prijemni ispit se razlikuje u zavisnosti koji modul izabereš pa je tako za prijemni za Modul FTV Režija potrebno da kandidat donese kratki igrani ili dokumentarni film u trajanju do 5 minuta. Prijemni ispit se sastoji iz: pismene analize prikazanog filma i testa iz poznavanja filmske umetnosti. Na osnovu pismene analize, odgovora na postavljena pitanja i priloženog filma, ispitna komisija pravi izbor. Nakon završetka osnovnih studija iz filmske i televizijske režije i montaže dobijaš zvanje Diplomirani dramski i audiovizuelni umetnik: reditelj. Kako bi se detaljno raspitao o svim pojedinostima prijemnog ispita Akademija umetnosti organizuje konsultacije i besplatne pripreme za prijemni ispit o tome možeš više saznati na ovim linkovima: LINK 1 i LINK 2.

Želim ti puno uspeha! Ako budeš imao još neko pitanje, slobodno mi piši :)