Pitanje savetnici

Da li posle Fakulteta bezbednosti mogu da završim master studije na nekom drugom fakultetu?

Da li posle Fakulteta bezbednosti mogu da završim master studije na nekom drugom fakultetu i ako mogu koji bi to fakultet bio?

3219
pre 6 godina

Odgovor savetnice:

Posle završenog Fakulteta bezbednosti bi mogao da završiš master studije na drugom fakultetu. Brojni fakulteti omogućavaju upis kandidatima sa drugih, srodnih fakulteta, samo su uslovi upisa različiti - nekada je potrebno da se položi prijemni ispit a nekada se polažu i diferencijalni ispiti. Koji su uslovi za upis master studija možeš da vidiš tako što ćeš pogledati konkurse za upis studija, statut fakulteta ili pravilnike o upisu. Na primer, možeš da pogledaš uslove za upis master studija na Fakultetu političkih nauka ovde, pošto je novinarstvo takođe nešto o čemu si razmišljao. Takođe, neke od opcija za master studije u oblasti bezbednosti možeš pogledati putem sledećih linkova: 

Ova lista nije iscrpna, tako da bih bi bilo dobro da i ti istražuješ različite opcije u skladu sa onim što te interesuje. Predložila bih ti da prvo razmisliš kojim zanimanjem bi želeo da se baviš nakon fakulteta, pa da na osnovu toga razmisliš o tome koje osnovne i master studije bi mogle da dođu u obzir. Takođe, mislim da je odlično što razmišljaš o raznim opcijama i već sada razmatraš i mogućnosti za nastavak obrazovanja, ali je važno i da znaš da ćeš verovatno i kad upišeš osnovne studije menjati i razvijati svoja interesovanja i svoje karijerne ciljeve, tako da je moguće da ćeš tek tada doneti odluku o master studijama koje bi bile odgovarajuće za tebe.