Pitanje savetnici

Na koji način mogu da apliciram na prakse nakon završetka fakulteta

Zdravo, apsolvent sam Filološkog fakulteta, smer srpska književnost i jezik. Pošto sam pri kraju studija, zanima me na koji način bih mogla da apliciram za neku vrstu prakse u okviru zanimanja iz moje

struke, ili na koji način bih najpre mogla da krenem da tražim posao u struci? Zanimaju me sva zanimanja vezana za moj profil, osim rada u prosveti.

:) Hvala unapred

889
pre 6 godina

Odgovor savetnice:

 

Na zadnjim godinama ili po završetku fakulteta najbolji korak ka ulasku u svet rada jeste pohađanje prakse. Pohađanjem prakse možeš da stekneš prva radna iskustva, unaprediš svoja znanja i veštine, proširiš mrežu kontakata i tako unaprediš svoje mogućnosti za zaposlenje, a često se dešava da mnogi nakon pohađanja prakse dobiju i ponudu za posao. Kako bi našla odgovarajuću praksu ili posao za sebe predlažem ti da pratiš stranice: Centar za razvoj karijere Univerziteta u BeograduNajstudentPortal mladi  kao i naš portal i FB stanicu Boš Karijera gde veoma često objavljujemo konkurse za prakse. Kako bi konkurisala na prakse i poslove biće ti potrebno da pripremiš CV i najčešće motivaciono pismo, na našem portalu možeš probati CV Bilder i tako što bolje pripremiti biografiju. Takođe na sajtovima koje sam ti navela možeš naći veoma korisne savete koji će ti pomoći da sastaviš motivaciono pismo i da se pripremiš za intervju.
Želim ti puno sreće. :)