Pitanje savetnici

Ako upišem Pravni fakultet da li ću posle njega moći da se zaposlim kao inspektor za krvne delikte ili mi treba magistar neki?

Ako upišem Pravni fakultet da li ću posle njega moći da se zaposlim kao inspektor za krvne delikte ili mi treba magistar neki?

2055
pre 6 godina

Odgovor savetnice:

Ovde i ovde možeš da pogledaš odgovore na slična pitanja.
Za zvanje inspektora su najvažniji uslov godine staža i postignuće u poslu. Dakle, nakon završenog fakulteta, treba da se zaposliš u MUP-u na nekoj početnoj poziciji, a posle nekoliko godina rada u službi i ako budeš uspešna u svom poslu, naravno da bi mogla da napreduješ i do tog zvanja.
Čini mi se da može i sa Pravnim fakultetom, a druga opcija je Kriminalističko-policijska akademija ili Fakultet bezbednosti. Svakako postoji mogućnost da ti npr. nakon završetka Pravnog fakulteta, upišeš master studije na Kriminalističko-policijskoj akademiji. Koliko sam videla, diplomci Pravnog fakulteta mogu da upišu master. Dobro bi bilo da se trudiš oko ocena tokom studija, jer je jedan od uslova za upis prosek preko 8,00.
Moj savet je da porazgovaraš sa nekim ko je zaposlen u policiji i od njih dobiješ konkretne informacije šta ti je potrebno za taj posao.
Možda ti deluje da mnogo toga treba da pređeš, ali ukoliko je to ono što stvarno želiš i uložiš dosta truda i rada, sigurno ćeš uspeti :)