Pitanje savetnici

Pošto su male šanse za budžet na smeru unutršanjih poslova, da li bih mogla da upišem opšti smer pa da se, recimo, u drugoj godini prebacim na SUP?

Zdravo još jednom :D Odlučila sam se za Pravni fakultet u Novom Sadu, smer unutrašnjih poslova, pošto mi to nekako ima najviše veze sa bezbednošću a i blizu mi je :) Pa je moje pitanje, pošto ću iz škole nositi nekih 36,5 bodova u najgorem slučaju i male su šanse za budžet na tom smeru, da li bih mogla da upišem opšti smer, pa da se recimo u drugoj godini prebacim na SUP? Hvala Vam do neba još jednom.

766
pre 6 godina

Odgovor savetnice:

Drago nam je da si odlučila i želimo ti puno sreće u pripremi prijemnog ispita :)
Dobro je što unapred razmišljaš i što želiš da budeš spremna na svaku opciju. Koliko je bodova dovoljno za budžet varira iz godine u godinu, tako da, ako dobro spremiš prijemni ispit, možda i uspeš da upišeš smer koji želiš. U slučaju da ne uspeš, dobro bi bilo da unapred proveriš ovu informaciju direktno na fakultetu. Prebacivanje sa smera na smer je drugačije reguilsano na svakom fakultetu, pa bih ti savetovala da pozoveš studentsku službu i pitaš direktno njih da li postoji ta mogućnost. Broj telefona je 021/485 3039.