Pitanje savetnici

Da li sa vanrednim školovanjem ili prekvalifikacijom za medicinsku sestru mogu da upišem Medicinski fakultet u Austriji?

Hvala na odgovoru. Zanima me još i da li sa vanrednim školovanjem ili prekvalifikacijom mogu da upišem Medicinski fakultet u Austriji?

1026
pre 6 godina

Odgovor savetnice:

Hvala tebi na pitanju. Pre svega potrebno je da se informišeš o mogućnostima studiranja u Austriji kako bi saznala koji su uslovi za prijavu na osnovne studije za studente koji dolaze iz drugih zemalja i kako bi prepoznala koji medicinski fakultet te zanima.. Predlažem ti da pogledaš stranicu Study in Austria kako bi se dovoljno informisala. Takođe na sajtu Centra za razvoj karijere Univerziteta u Beogradu možeš naći dodatne informacijeo studijama u inostranstvu OVDE a možeš i da zakažeš savetovanje (http://www.razvojkarijere.bg.ac.rs/zakazite-savetovanje). Na taj način ćeš najbolje saznati koja diploma srednje škole ti je potrebna kao i da se informišeš o mogućnostima stipendiranja za studente koji dolaze iz Srbije.

Takođe kako bi više saznala o studijama u inostranstvu predlažem ti da pogledaš sledeće sajtove: Infostud - studiranje u inostranstvuEdukacijaINO agencija..

Nadam se da sam uspela da ti pomognem i da ćeš moći da nađeš korisne informacije na datim sajtovima. Ako budeš imala još nedoumica u procesu odabira studija slobodno nam piši.