Pitanje savetnici

Sviđaju mi se jezici, komunikacija sa ljudima, putovanja, svestranost, inovacije... Šta da upišem?

Poštovani,završavam srednju medicinsku,smer zubni tehničar,ali ne želim to da nastavim. Znam šta neću,ali ne znam šta hoću. Problem mi je to što sam dobra na svim poljima i sve mi ide od ruke, pa zato ne mogu nikako da odlučim šta je najbolje za mene da studiram. Ne volim monotona zanimanja, a inače mi se sviđaju jezici, komunikacija sa ljudima, putovanja, svestranost i inovacije...Volela bih da pronađem zanimanje gde ću moći da spojim sve svoje sposobnosti i ono što me privlači. Hvala unapred.

1054
pre 6 godina

Odgovor savetnice:

Veoma je lepo što si tako svestrana, što imaš puno interesovanja i uspeha na mnogim poljima. Nekad je za početak veliki korak da znamo i šta ne želimo. :)

Odluka o daljem odabiru školovanja i zanimanja nije ni malo laka, pa bih primetila da si ti već polako počela da prepoznaješ koje su oblasti koje te interesuju. Postoje brojna zanimanja u oblasti turizma, jezika, komunikacija, inovacija kao što su na primer: turistički vodič, komunikolog, PR menadžer, prevodilac, profesor/ka, zanimanja u IT sektoru.. Na primer brojna zanimanja u oblasti turizma spajaju i putovanja i znanje stranih jezika i komunikaciju sa ljudima, ali predlažem ti da detaljno pređeš našu bazu zanimanja i bazu obrazovanja kako bi se detaljno upoznala sa zanimanjima, zaključila šta je ono što tebe interesuje i kako bi napravila uži izbor.