Pitanje savetnici

Da li mogu da radim poslove u inostranstvu sa Filološkim fakultetom? Da li mogu da studiram više jezika istovremeno?

Da li se mogu raditi poslovi u inostranstvu sa Filološkim fakultetom (na primer sa završenim engleskim jezikom) i da li se mogu studirati više jezika istovremeno?

1216
pre 5 godina

Odgovor savetnice:

Što se tiče studiranja više jezika istovremeno, mislim da na Filološkom fakultetu imaš pravo da odabereš samo jednu studijsku grupu koju ćeš studirati. Pored primarnog jezika, koji bi u tvom slučaju bio engleski ako želiš taj jezik, biraš i drugi koji učiš sve četiri godine. Ako želiš još neki dodatni jezik da usavršavaš, danas postoje brojni priznati kursevi jezika na kojima bi mogla pored fakulteta da učiš koliko jezika želiš.

Po završetku postoji mogućnost da radiš kao prevodilac za neku firmu iz inostranstva ili možda kao lektor za određeni jezik. Veliki broj studenata tokom studija ode na praksu u inostranstvo, pa tamo steknu kontakte i kasnije traže zaposlenje. Dakle, mogućnosti ima, ali bi za to bilo neophodno da već tokom studija uložiš mnogo truda i rada, da usavršavaš jezike i samostalno van fakulteta i upoznaješ što više ljudi koji se time već bave. I naravno, što više jezika znaš, veće će ti biti šanse da ostvariš to što želiš.