Pitanje savetnici

Želim da upišem Fakultet za fizičku kulturu u Beogradu, ali da se u toku osnovnih studija prebacim na fakultet u Ljubljani.

Zdravo. Postavljam pitanje u ime moje drugarice zato što se ona plaši da pita. Mi smo treća godina gimnazije i nju interesuje Fakultet za fizičku kulturu u Beogradu. Primarni cilj joj je da ode u inostransvo i da tamo nastavi školovanje. Može li ona da ovde upiše prvu godinu studija i onda da se u trećoj godini prebaci na Univerzitet u Ljubljani jer tamo želi da nastavi studije. Nju buni to sto su kod nas studije 4 godine a tamo su 3. Da li je uopšte moguće prebaciti se na studije u drugoj državi i koga pitati za dalje informacije ako je moguće. Nju zanima prelazak na osnovnim studijama, jer želi master da upiše u Americi, a za to bi joj bila odlična podloga diploma osnovnih studija u nekoj od zemalja Evropske unije. Koliko znam njoj nije problem da studira i na slovenačkom jeziku ako nema programa na engleskom. Hvala unapred i hvala Vam na odgovorima koje sam ja trazila za sebe. :D :D :D

913
pre 5 godina

Odgovor savetnice:

Kako bi dobila tačne i precizne informacije o mogućnosti prebacivanja na fakultet u Ljubljani, najbolje bi bilo da se obrati direktno tom fakultetu. Može da im piše sa svim pitanjima na adresu dekanat@fsp.uni-lj.si. Svakako je uvek najbolje rešenje obratiti se konkretnom fakultetu u kojoj god državi, jer svaki ima svoja posebna pravila i procedure za upis.