Pitanje savetnici

Javna uprava na BPŠ ili Fakultet bezbednosti?

Šta bih mogla da radim posle smera Javna uprava na Višoj poslovnoj školi? I da li je bolje upisati to ili Fakultet bezbednosti?

1424
pre 5 godina

Odgovor savetnice:

Po završetku smera Javna uprava na Beogradskoj poslovnoj školi dobijaš zvanje strukovni pravnik. Međutim, nigde nisam uspela da pronađem neku informaciju gde konkretno može da se radi sa tim zvanjem. U konkursima uglavnom poslodavci traže diplomirane pravnike. Po nekoj mojoj logici, mogla bi da se baviš referentnim/administrativnim poslovima u okviru neke državne ili privatne firme. Dakle, nešto kao pravni tehničar - pravljenje ugovora, vođenje računa o dokumentaciji, praćenje relevantnih zakona u oblasti i sl.

Fakultet bezbednosti pruža malo drugačiju perspektivu, jer traje 4 godine, ima različite smerove i posle možeš i da nastaviš master studije. Gde sve možeš da radiš sa ovim fakultetom, pročitaj ovde.

Uvek savetujem da je najbolje upisati ono što ti pruža perspektivu da se baviš onim što voliš. To zavisi od tvojih interesovanja. Ako te zanima pravna struka i administracija, onda je svakako smer Javna uprava bolji za tebe. Ukoliko bi ipak volela da radiš u oblasti bezbednosti, FB ti može biti dobra osnova za to.