Pitanje savetnici

Šta je najbolje upisati posle srednje škole ako želis da se bavis kulinarstvom u Beogradu?

Šta je najbolje upisati posle srednje škole ako želis da se bavis kulinarstvom? Bilo bi najbolje kada bi ta viša škola ili faks bila u Beogradu.

1407
pre 5 godina

Odgovor savetnice:

U Beogradu postoji Visoka hotelijerska škola, međutim na smer Gastronomija mogu da konkurišu samo učenici koji su završili srednju ugostiteljsku školu, i to određene smerove - kuvarstvo ili poslastičarstvo, školu prehrambeno-tehnološkog usmerenja ili vojno-intendantsku školu. Nisi mi napisala u koju školu ideš, pa ne znam da li imaš pravo da konkurišeš. Međutim, za smerove Hotelijerstvo ili Restoraterstvo dovoljno je da imaš završenu školu u četvorogodišnjem trajanju. Više o smeru Hotelijerstvo pogledaj ovde, a o smeru Restoraterstvo ovde. Možda te zainteresuju, mada koliko sam uspela da vidim po predmetima, čini mi se da su više menadžerski orijentisani.

Takođe, pri Univerzitetu Singidunum postoji Fakultet za turistički i hotelijerski menadžment, na kojem ima smer Turizam, hotelijerstvo i ekonomija hrane.

U Novom Sadu postoji smer na Prirodno-matematičkom fakultetu. Više o tome pogledaj u odgovoru na slično pitanje ovde. Tu ćeš naći i kontakt Kulinarske federacije Srbije kojima možeš da pišeš za sva pitanja, možda ti oni mogu dati još neke dodatne informacije.