Aktuelno

Prijavite se za studijsko putovanje - LETNJA ŠKOLA ZA MLADE U ALBANIJI 2015

 

STUDIJSKO PUTOVANJE - LETNJA ŠKOLA ZA MLADE U ALBANIJI 2015

– „Intercultural dialogue in the digital eraˮ –

 

Rok za slanje prijava: 16. jul 2015. godine

Ko se može prijaviti: mladi uzrasta od 18 do 26 godina zainteresovani za pitanja interkulturnog dijaloga i upotrebe informacionih tehnologija u cilju podsticanja dijaloga i regionalne saradnje

Vreme održavanja: od 26. do 31. jula 2015. godine

 

Beogradska otvorena škola (BOŠ) u saradnji sa Krovnom organizacijom mladih Srbije i uz podršku Ministarstva omladine i sporta raspisuje poziv za učešće 15 omladinskih predstavnika/ca iz Srbije na letnjoj školi u Albaniji, koja će se održati od 26. do 31. jula 2015. godine. Letnja škola ima za cilj da podstakne kulturnu razmenu i mobilnost mladih između Srbije i Albanije, a na osnovu potpisanog Memoranduma o saradnji u oblasti omladine između Republike Srbije i Republike Albanije.

Letnja škola je usmerena na poboljšanje odnosa između mladih iz Srbije i Albanije, unapređenje znanja o postojećem stanju u omladinskom sektoru, kao i na podsticanje buduće saradnje i zajedničkih aktivnosti između dveju zemalja.

Nacionalni omladinski servis Albanije snosi troškove smeštaja za sve učesnike iz Republike Srbije, a troškove putovanja će pokriti Beogradska otvorena škola, uz podršku Ministarstva omladine i sporta.

 

Opšti uslovi konkursa:

  • mladi uzrasta od 18 do 26 godina
  • mladi zainteresovani za pitanja interkulturnog dijaloga i upotrebe informacionih tehnologija u cilju podsticanja dijaloga i regionalne saradnje
  • znanje engleskog jezika
  • važeća putna isprava

 

Rok za apliciranje:

16. jul 2015. godine

Biografije (ne duže od dve strane A4 formata) i motivaciono pismo (ne duže od jedne strane A4 formata) slati na i-mejl: milica.skiljevic@bos.rs sa naznakom: Prijava za letnju školu „Intercultural dialogue in the digital eraˮ.

 

Odabir kandidata/kinja:

Pri selekciji polaznika/ca, BOŠ će vodeći računa o stručnosti i osposobljenosti kandidata/kinja, uvažavati principe jednakih mogućnosti i neće vršiti rodnu diskriminaciju.

Izabrani kandidati/kinje će biti obavešteni putem mejla, najkasnije do 18. jula 2015. godine.

Za sve dodatne informacije, možete kontaktirati Milicu Škiljević na i-mejl: milica.skiljevic@bos.rs.

252
08.07.2015
EU flag Rad portala BOŠ Karijera podržava Evropska unija u okviru programa „Evropa za građane i građanke“.