Aktuelno

UŽIVO pratite stručnu konferenciju Karijerno vođenje i savetovanje – koncept i inovacije

 

Konferencija "Karijerno vođenje i savetovanje u Srbiji - koncept i inovacije", koja se održava 30. novembra 2015. godine sa početkom u 09 časova, je prva konferencija u ovoj oblasti koja je akreditovana od strane Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja. Konferencija treba da pruži podršku nastavnicima i stručnim radnicima kako bi unapredili svoj rad u oblasti realizovanja usluga karijernog vođenja i savetovanja. 

Zbog velikog interesovanja za stručnu konferenciju Karijerno vođenje i savetovanje – koncept i inovacije, Beogradska otvorena škola je omogućila zainteresovanima da na dan održavanja konferencije prate izlaganja stručnjaka uživo na Internetu preko video strima: OVDE.

Takođe, pozivamo Vas da nas pratite i preko Twitter naloga @karijera_cgcc, a pitanja možete postaviti koristeći #KVISnaBIS.

Cilj konferencije je da okupi eminentne stručnjake koji se bave karijernim vođenjem i savetovanjem kako bi razgovarali o izazovima i prilikama za dalji razvoj i mogućim inovacijama u sistemu celoživotnog karijernog vođenja, a u skladu sa važećim standardima u zemljama Evropske unije. Upravo kroz usluge karijernog vođenja i savetovanja mladi se pripremaju da se uključe u svet rad, spoznaju svoja prava i osposobljavaju se da donesu važne odluke o svom karijerom putu. Takođe, na konferenciji će okupiti preko 150 predstavnika škola i drugih praktičara koji će imati priliku da diskutuju o problemima na lokalu ali i o primerima dobre prakse.

Ovom prilikom, pored eminentnih stručnjaka, prisutnima će se obratiti:

•             Srđan Verbić, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

•             Snežana Klašnja, pomoćnica ministra omladine i sporta

•             Ljiljana Džuver, pomoćnica ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

•             Nikola Mikašinović, koordinator programa fondacije Solidar Svis

•             Vesna Đukić, generalna direktorka Beogradske otvorene škole

Detaljni program konferencije možete preuzeti OVDE.

Konferenciju organizuje Beogradska otvorena škola (BOŠ) uz finansijsku podršku Solidar Suisse/Swiss Labour Assistance (SLA) - Kancelarija u Srbiji.

321
26.11.2015
EU flag Rad portala BOŠ Karijera podržava Evropska unija u okviru programa „Evropa za građane i građanke“.