Aktuelno

Beogradska otvorena škola raspisuje Konkurs za učešće privrednih subjekata u programu radnih praksi

 Pozivamo sve zainteresovane privredne subjekte da se prijave za učešće u programu radnih praksi koji drugu godinu za redom realizuje Beogradska otvorena škola (BOŠ) uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, i u saradnji sa partnerstvu sa Američkom privrednom komorom, Privrednom komorom Srbije, Univerzitetskim i fakultetskim centrima za karijerno vođenje, Krovnom organizacijom mladih. Konkurs je raspisan u okviru (nastavka) projekta „PRAKSAM II – Uvođenje mladih u svet rada kroz radne prakse“. Projekat ima za cilj jačanje kapaciteta privrednih subjekata za sprovođenje programa radnih praksi, kao i pružanje podrške unapređenju zapošljivosti mladih u Srbiji.

 

Privredni subjekti koji imaju potencijala za širenje poslovanja učešćem u programu radnih praksi dobiće priliku da nezaposlenim mladim ljudima sa adekvatnim obrazovanjem, omoguće da steknu neophodno radno iskustvo, razviju svoje kompetencije i povežu se sa svetom rada, bez dodatnog opterećenja za svoj budžet.

 

 Šta privredni subjekti dobijaju učešćem u programu praksi? 

 

 Pravo učešća na Konkursu imaju svi privredni subjekti koja ispunjavaju sledeće uslove:

  • Posluju na teritoriji Srbije i u većinskom su privatnom vlasništvu.
  • Imaju realne izglede da ostvare rast i razvoja, a imaju potrebe za širenjem, odnosno zapošljavanjem novih radnika.
  • Mogu jasno da definišu poziciju i opis posla za koji im nedostaje praktikant, kao i da opišu profil praktikanta, potencijalnog zaposlenog.
  • Poželjno da imaju ustanovljen program prakse.
  • Imaju mogućnosti da obezbede mladima praksu u trajanju od četiri meseca, koja će početi sa realizacijom u novembru 2016. godine.
  • Mogu da obezbede adekvatno mentorstvo tokom prakse.

 

Profesionalni tim Beogradske otvorene škole će na osnovu pristiglih prijava odabrati one koje ispunjavaju sve naznačene uslove. Po završetku selekcije, Beogradska otvorena škola će sa odabranim privredni subjektima potpisati Sporazum o saradnji,  izraditi opise praktikantskih pozicija i započeti selekciju praktikanata.

Kroz projekat će biti angažovano 24 praktikanata, a predviđeno trajanje prakse je 4 meseca, u periodu novembar 2016. – februar 2017. godine. Odabranim praktikantima biće obezbeđena skromna novčana nadoknada u iznosu troškova toplog obroka i lokalnog prevoza.

 

Rok za prijavu na konkurs je 9. septembar 2016. godine. Zainteresovani privredni subjekti treba da popune prijavni formular u elektronskom obliku koji se nalazi OVDE.

 

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Aleksandri Đurović koja radi na Programu za unapređivanje zapošljivosti Beogradske otvorene škole na imejl aleksandra.djurovic@bos.rs ili putem telefona 011/3061-341.

211
30.08.2016
EU flag Rad portala BOŠ Karijera podržava Evropska unija u okviru programa „Evropa za građane i građanke“.