Aktuelno

Otvorene nove praktikantske pozicije u okviru projekta PRAKSAM II

Odlične vesti za kraj godine :) 
U okviru projekta “PRAKSAM – Uvođenje mladih u svet rada kroz radne prakse” otvoreno je novih šest praktikantske pozicije u prestižnim kompanijama iz oblasti marketinga, prava i inženjerstva.

Studenti završnih godina i nezaposleni mladi imaće priliku da od januara učestvuju u programu #PraksamII koji se realizuje u 4 kompanije u Beogradu i da na taj način steknu prvo radno iskustvo, pripreme se za svet rada i steknu kontakte što će im pomoći da dođu do svog prvog zaposlenja.

Jedan od glavnih uzroka visoke stope nezaposlenosti mladih jeste neusklađenost kompetencija mladih i potreba tržišta rada, gde čak 86% mladih smatra da im nedostaju praktična znanja za posao za koji su školovani. Programi praksi su se i u Srbiji i u EU pokazali kao efektivan način za smanjenje nezaposlenosti mladih, ali i za razvoj znanja i veština koje se traže na dinamičnom tržištu rada. Istraživanja pokazuju da 81% praktikanata smatra da su upravo tokom prakse razvili veštine koje su im kasnije koristile na poslu.

Polazeći od toga, Beogradska otvorena škola i Privredna komora Srbije, uz podršku Ministarstva omladine i sportaSolidar Suisse – Kancelarije u Srbiji, kao i Američke privredne komore (AmCham) razvile su program #PraksamII – Uvođenje mladih u svet rada kroz radne prakse. Cilj programa je da pruži podršku unapređenju zapošljivosti mladih u Srbiji stvaranjem mogućnosti za sticanje radnog iskustva i povezivanje sa svetom rada. 

Tokom januara biće odabrani praktikanti i praktikantkinje kojima će tokom četvoromesečne prakse biti dodeljen mentor u kompaniji koji će se starati da se mladi stručno usavrše ali i da se kvalitetno pripreme za svet rada. Konkurs za prijavljivanje na program #PraksamII otvoren je do 28. decembra 2016. godine. Više informacija o kompanijama koje učestvuju u programu i koja je procedura za prijavljivanje pogledajte OVDE.

Program #PraksamII realizuje Beogradska otvorena škola u partnerstvu sa Privrednom komorom Srbije i uz podršku Ministarstva omladine i sportaSolidar Suisse – Kancelarije u Srbiji, kao i Američke privredne komore (AmCham). 

153
26.12.2016
EU flag Rad portala BOŠ Karijera podržava Evropska unija u okviru programa „Evropa za građane i građanke“.