Aktuelno

Konkurs za izlagače i učesnike četvrtog Sajma školskih timova za karijerno vođenje i savetovanje

Beogradska otvorena škola u partnerstvu sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Privrednom komorom Srbije, a uz podršku Solidar Suisse/Swiss Labour Assistance SLA – Kancelarije u Srbiji, četvrtu godinu za redom organizuje Sajam školskih timova za karijerno vođenje i savetovanje.

Zadovoljstvo nam je da Vas pozovemo da se ispred Vaših uvaženih škola prijavite za učešće na Sajmu, koji će se održati 29. maja 2018. godine u Beogradu, u prostorijama Privredne komore Srbije, ul. Resavska br. 13-15.

Sajam ima za cilj da okupi srednjoškolske timove koji se bave karijernim vođenjem i savetovanjem učenika, kao i druge zainteresovane predstavnike srednjih škola i drugih institucija i organizacija, kako bi međusobno razmenili iskustva i time unapredili svoj rad u ovoj oblasti koja je od velikog značaja za povećanje zapošljivosti mladih i smanjenje osipanja učenika. Pogledajte ovde kako je bilo na prošlogodišnjem sajmu.

Ukoliko želite da predstavite aktivnosti svoje škole i da se takmičite za jednu od nagrada, možete se prijaviti u svojstvu izlagača. Ukoliko želite da prisustvujete sajmu kako biste se upoznali sa primerima dobre prakse u karijernom vođenju i savetovanju učenika, možete se prijaviti u svojstvu učesnika. 

Prijavljivanje za Sajam u svojstvu izlagača

Na konkurs za izlagače na Sajmu mogu da se prijave sve srednje škole koje:

  • Imaju usvojen Program karijernog vođenja i savetovanja
  • Imaju formiran školski Tim za karijerno vođenje i savetovanje
  • Aktivno rade na pružanju usluga karijernog vođenja i savetovanja

Ukoliko se prijavljujete u svojstvu izlagača, neophodno je da do 18. maja 2018. popunite onlajn formular koji se nalazi OVDE, kao i da nam do naznačenog datuma na imejl adresu puz@bos.rs pošaljete sledeće dokumente:

  • Školski Program karijernog vođenja i savetovanja i Plan karijernog vođenja i savetovanja za školsku 2017/2018. godinu
  • Izveštaj o školskim aktivnostima karijernog vođenja i savetovanja u 2017/2018. godini. Poželjno je da Izveštaj sadrži i fotografije, korišćene materijale ili druge dokaze o realizovanim aktivnostima.

Nakon isteka roka za prijavu stručna komisija će odabrati školske timove za karijerno vođenje i savetovanje koji će dobiti priliku da učestvuju kao izlagači i predstave ostalim prisutnima svoje aktivnosti.

Ključni pokazatelji koje će stručna komisija uzimati u obzir pri odluci o dodeli statusa izlagača, kao i prilikom ocenjivanja pristiglih prijava, biće dostavljena dokumenta. Komisija će naročito ceniti programe i planove čija je struktura, kao i predviđene aktivnosti, u skladu sa predlogom Standarda usluga karijernog vođenja i savetovanja, a koji su adekvatno potkrepljeni izveštajima.

Na Sajmu će školski timovi imati priliku da detaljnije predstave svoj pristup i aktivnosti komisiji i ostalim učesnicima. Organizator će za svaki odabrani tim obezbediti štand na kome može da predstavi svoje aktivnosti u vidu poster panoa, fotografija, promotivnih materijala i slično, kako bi svi učesnici sajma i članovi komisije mogli da se bliže informišu. Takođe, ukoliko školski timovi budu imali video materijale, organizatori će nastojati da obezbede laptopove ili projektor i platno.

Prijavljivanje za Sajam u svojstvu učesnika/posetioca

Prijava za učesnike se izvršava putem onlajn formulara. Ukoliko ste zainteresovani da prisustvujete Sajmu u svojstvu učesnika i upoznate se sa programima i aktivnostima najaktivnijih srednjoškolskih timova za karijerno vođenje i savetovanje, molimo vas da se prijavite putem onlajn formulara koji možete naći OVDE, najkasnije do 18. maja 2018. godine.

Svi prijavljeni će povratnu informaciju o učešću u svojstvu izlagača ili učesnika dobiti najkasnije do 22. maja 2018.g.

Izlagačima i učesnicima Sajma koji dolaze iz mesta van Beograda biće refundirani putni troškovi u visini povratne autobuske ili vozne karte. Broj izlagača i učesnika je ograničen sredstvima budžeta projekta.

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti Nataliji Golović iz Beogradske otvorene škole, putem i-mejla natalija.golovic@bos.rs ili putem telefona 011/3061341.

504
14.05.2018
EU flag Rad portala BOŠ Karijera podržava Evropska unija u okviru programa „Evropa za građane i građanke“.