Aktuelno

VI Sajam školskih timova za karijerno vođenje i savetovanje

Beogradska otvorena škola u partnerstvu uz podršku Solidar Suisse/Swiss Labour Assistance SLA – Kancelarije u Srbiji, šestu godinu za redom organizuje Sajam školskih timova za karijerno vođenje i savetovanje.

Zadovoljstvo nam je da Vas pozovemo da se ispred Vaših škola prijavite za učešće na Sajmu, koji će se održati 29. oktobra 2020. godine u online formatu, putem ZOOM platforme. 

Sajam ima za cilj da okupi srednjoškolske timove koji se bave karijernim vođenjem i savetovanjem učenika, kao i druge zainteresovane predstavnike srednjih škola i drugih institucija i organizacija, kako bi međusobno razmenili iskustva i time unapredili svoj rad u ovoj oblasti koja je od velikog značaja za povećanje zapošljivosti mladih. 

Ukoliko želite da predstavite aktivnosti svoje škole i da se takmičite za vredne novčane nagrade, možete se prijaviti u svojstvu izlagača. Ukoliko želite da prisustvujete sajmu kako biste se upoznali sa primerima dobre prakse u karijernom vođenju i savetovanju učenika, možete se prijaviti u svojstvu učesnika.

Prijavljivanje za Sajam u svojstvu izlagača

 
Na konkurs za izlagače na Sajmu mogu da se prijave sve srednje škole koje:

  • Imaju usvojen Program karijernog vođenja i savetovanja
  • Imaju formiran školski Tim za karijerno vođenje i savetovanje
  • Aktivno rade na pružanju usluga karijernog vođenja i savetovanja

Ukoliko se prijavljujete u svojstvu izlagača, neophodno je da do 20. oktobra 2020. do 14:00h popunite onlajn formular koji se nalazi ovde kao i da nam do naznačenog datuma na imejl adresu puz@bos.rs pošaljete sledeće dokumente:
 📕Školski Program karijernog vođenja i savetovanja i Plan karijernog vođenja i savetovanja za školsku 2019/2020. godinu
📖Izveštaj o školskim aktivnostima karijernog vođenja i savetovanja u 2019/2020. godini. Za izveštaj koristite formu koja se nalazi ovde. 
🖼  Prezentaciju kroz koju će odgovoriti na zadata pitanja (templejt se nalazi ovde)
Poželjno je da Izveštaj sadrži i fotografije, korišćene materijale ili druge dokaze o realizovanim aktivnostima.

Nakon isteka roka za prijavu stručna komisija će odabrati školske timove za karijerno vođenje i savetovanje koji će dobiti priliku da učestvuju kao izlagači i predstave ostalim prisutnima svoje aktivnosti.

Ključni pokazatelji koje će stručna komisija uzimati u obzir pri odluci o dodeli statusa izlagača, kao i prilikom ocenjivanja pristiglih prijava, biće dostavljena dokumenta.
Komisija će naročito ceniti programe i planove čija je strukutra, kao i predviđene aktivnosti, u skladu sa Pravilnikom Standarda usluga karijernog vođenja i savetovanjaa koji su adekvatno potkrepljeni izveštajima. Takođe, posebno će se vrednovati raznovrsnost i inovativnost aktivnosti i saradnja sa drugim organizacijama i privredom kao i izlaganje predstavnika škole tokom Sajma. 
Na Sajmu će školski timovi imati priliku da detaljnije predstave svoj pristup i aktivnosti komisiji i ostalim virtuelnim posetiocima.
Prijavljivanje za Sajam u svojstvu virtuelnog posetioca

Prijava za virtuelne posetioce se izvršava putem onlajn formulara. Ukoliko ste zainteresovani da prisustvujete Sajmu u svojstvu posetioca i upoznate se sa programima i aktivnostima najaktivnijih srednjoškolskih timova za karijerno vođenje i savetovanje, molimo vas da se prijavite putem onlajn formulara koji možete naći ovde, najkasnije do 27. oktobra 2020. godine.

Svi prijavljeni će povratnu informaciju o učešću u svojstvu izlagača ili virtuelnog posetioca dobiti po isteku roka za prijavu, kao i link za pristup ZOOM platformi.

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti Mariji Milosavljević iz Beogradske otvorene škole, putem i-mejla marija.milosavljevic@bos.rs ili putem telefona 011/3065800, lokal 112. 


104
16.10.2020
EU flag Rad portala BOŠ Karijera podržava Evropska unija u okviru programa „Evropa za građane i građanke“.