Aktuelno

karijera.bos.rs primer jednog od najuspešnijih portala na .rs domenu

Internet portal Beogradske otvorene škole karijera.bos.rs predstavljen je kao primer jednog od najuspešnijeg na .rs domenu u okviru Treće godišnje konferencije o razvoju Interneta – DIDS 2012 (Dan internet domena Srbije), koji je 22. marta 2012. godine u hotelu „Moskva“ organizovaoRegistar nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS).

Prilika da se javnosti predstavi jeste veliko priznanje za portal koji, za samo godinu dana, beleži više od deset hiljada registrovanih korisnika. Onlajn servis Beogradske otvorene škole našao se u društvu dvanaest nauspešnijih internet portala sa .rs domenom.

Internet portal karijera.bos.rs prvi je besplatan onlajn sistem za pomoć pri donošenju odluke o karijeri.

Posetioci portala u prvom segmentu mogu da urade testove interesovanja, veština i osobina, zatim im se otvara mogućnost da pregladaju bazu zanimanja i informišu se o oko 300 opisanih zanimanja. Treći deo upućuje posetioce na listu sa detaljinim opisom fakulteta i visokih škola strukovnih studija, privatnih i državnih. Karijerni profil predstavljaju četvrti, ključni korak, gde posetioci treba da pokušaju da donosu odluku o zanimanju i naprave svoj lični plan razvoja karijere. Na ovoj stranici mogu da se vide njihovi rezultati testova, odabrana i preporučena zanimanja i odabrano i preporučeo obrazovanje. Peti korak je CV bilder koji sadrži detaljna uputstva za pisanje CV-a, kao i opcije za odabir teme – boja i format, mogućnost dodavanja različitih rubrika, promena redosleda kategorija,a formular je dostupan i na srpskom i na engleskom jeziku.

Ovaj sistem osmišljen je u okviru portala za srednjoškolce Mingl, a nastavlja da se razvija kao poseban onlajn servis, usled velikog interesovanja ostalih korisnika.

273
03.04.2012
EU flag Rad portala BOŠ Karijera podržava Evropska unija u okviru programa „Evropa za građane i građanke“.