Aktuelno

Poziv za učešće na projektu „Zove te karijera“

Beogradska otvorena škola (www.bos.rs) organizuje trodnevnu obuku za buduće vršnjačke karijerne informatore –aktiviste Kancelarija za mlade opština Apatin, Bačka Palanka, Bujanovac, Inđija, Kikinda, Sjenica, Sremska Mitrovica, Stara Pazova, Svilajnac i Svrljig. Obuka će se održati 26-28. novembra u Beogradu, u prostorijama Beogradske otvorene škole. 

Karijerno informisanje je jedna od usluga karijernog vođenja i savetovanja i podrazumeva prikupljanje i deljenje informаcija važnih zа plаnirаnje karijere, zapošljavanje, pronalaženje prakse ili volontirаnjа. Uključuje i informаcije o zаnimаnjimа, veštinаmа, mogućim putanjama razvoja kаrijere, trendovimа i stаnju nа tržištu rаdа, obrаzovnim progrаmimа i mogućnostimа, obrаzovnim institucijаmа svih vrstа, vlаdinim i nevlаdinim progrаmimа i uslugаmа, perspektivаmа poslovа.

Ukoliko želite da postanete karijerni informatori u svojoj zajednici potrebno je da uzmete učešće u obuci koju će pripremiti i realizovati tim Centra za vođenje karijere i savetovanje Beogradske otvorene škole. Trodnevna obuka za 20 odabranih mladih biće realizovana putem interaktivne metodologije neformalnog obrazovanja. Teme obuke će obuhvatiti karijerno infromisanje, planiranje karijere, upotrebe novih tehnologija aktivno traženje posla, pisanje CV-a i pripreme za intervju, razvoj preduzetništva, organizovanje i vođenje vršnjačkih radionica u lokalnoj zajednici itd.

Učesnici trodnevne obuke će biti u obavezi da po završenoj obuci održe radionice vršnjačkog karijernog infromisanja za mlade u svojim mestima, a Kancelarije za mlade će im pomoći u organizovanje radionica. 

Troškovi smeštaja u hotelu, ishrane i prevoza (vozom ili autobusom) do Beograda biće pokriveni od strane organizatora za odabrane kandidate.

Prijavni formular se nalazi na sledećoj adresi: http://bitly.com/WKQFfu. Rok za popunjavanje prijave za učešće na projektu je petak 16. novembar 2012. godine.

Za dodatne informacije molimo kontaktirajte Itanu Miljanić ili Jelenu Manić na imejl cgcc@bos.rs.328
14.11.2012
EU flag Rad portala BOŠ Karijera podržava Evropska unija u okviru programa „Evropa za građane i građanke“.