Aktuelno

Poziv na promocije Lokalnih mobilnih timova za karijerno vođenje i savetovanje

Centar za vođenje karijere i savetovanje Beogradske otvorene škole i USAID Projekat održivog lokalnog razvoja najavljuju održavanje promocija Lokalnih mobilnih timova za karijerno vođenje i savetovanje u okviru projekta „Razvoj usluga karijernog vođenja i savetovanja kroz mehanizme međuopštinske saradnje“. Promocije će biti održane u 7 gradova/opština Srbije (Bujanovac, Novi Pazar, Kikinda, Sjenica, Zrenjanin, Vladičin Han i Vranje).

Lokalni mobilni timovi za karijerno vođenje i savetovanje (LMT) nastali su u okviru USAID Projekta održivog lokalnog razvoja. Čine ih predstavnici različitih aktera u oblasti obrazovanja, zapošljavanja i brige o mladima. Uloga LMT-a je da rade na unapređenju usluga informisanja o karijeri i karijernom savetovanju za mlade iz lokalnih zajednica, omoguće bolju koordinaciju aktivnosti u oblasti karijernog vođenja i savetovanja kao i da pospeše ujedinjenje postojećih resursa na lokalnom i međuopštinskom nivou.

Tokom promocije Lokalnih mobilnih timova za karijerno vođenje i savetovanje imaćete prilike da se informišete o pružaocima usluga karijernog vođenja i savetovanja za mlade na lokalnom nivou. Ovaj događaj će ujedno biti i prilika da pokrenemo diskusiju o položaju mladih na tržištu rada, o značaju blagovremenog informisanja mladih o obrazovnim mogućnostima, stanju i potrebama tržišta rada,  o stručnoj podršci karijernog savetnika te o njegovom/njenom uticaju na  lični i profesionalni razvoj mladih  ali i na ekonomsku situaciju u samoj zajednici.

Govornici će predstaviti projekat „Razvoj usluga karijernog vođenja i savetovanja kroz mehanizme međuopštinske saradnje“ koji sprovodi Beogradska otvorena škola uz finansijsku podršku USAID Projekta održivog lokalnog razvoja. Na promociji će biti najavljene i konkretne projektne aktivnosti koje će Lokalni mobilni tim za karijerno vođenje i savetovanje sprovoditi na teritoriji opština/gradova koji učestvuju u projektu, tokom prve polovine 2013. godine. 

Promocije će biti održane po sledećem rasporedu:

Bujanovac 29. januar 2013. u 13h Mala sala Doma kulture "Vuk Karadžić" u Bujanovcu, Karađorđev trg bb
Vladičin Han 30. januar 2013. u 12h Centar kulture Vladičin Han, Nikole Tesle 2
Kikinda 05. februar 2013. u 12h Svečana sala Kulturnog centra Kikinda, Trg srpskih dobrovoljaca 23
Novi Pazar 06. februar 2013. u 12h Kancelarija za mlade Novi Pazar, zgrada Jezero - prizemlje, Šabana Koče 89 

Datumi održavanja ostalih promocija biće naknadno objavljeni.

198
22.01.2013
EU flag Rad portala BOŠ Karijera podržava Evropska unija u okviru programa „Evropa za građane i građanke“.