Pitanje savetnici

Upis Pravnog fakulteta na budžetu

Zdravo, nije prvi put da Vam pišem. Hoću da upišem Pravni fakultet u Novom Sadu (državni) na koji neću uspeti da upadnem na budžet, jer neću imati dovoljno bodova (neka statistika je 97 bodova, a ja maksimalno mogu da imam 92). Moje pitanje je da li moguće polagati ispit u BG-u ili Kragujevcu, na Pravnom fakultetu naravno, tamo upasti na budžet i potom se prebaciti u NS (sa istim statusom tj budžetom)? Čini mi se nemogućim, ali ko pita ne skita! :) Nadam se što skorijem odgovoru i hvala mnogo unapred! Pozdrav!

1243
pre 7 godina

Odgovor savetnice:

Naravno, uvek je dobro da proveriš sve opcije. Prebacivanje sa jednog fakulteta na drugi ne bi bilo moguće odmah po upisu, ali jeste nakon prve godine studija. Više o toj proceduri možeš pogledati na sajtu fakulteta, u okviru Pravilnika o upisu (http://www.pf.uns.ac.rs/fakultet/pravni-akti/finish/3-pr-vni-i/16-pr-vilni-upisu-s-ud-n), član 7. Međutim, i u slučaju da upišeš fakultet u Novom Sadu, nakon prve godine možeš da stekneš status budžetskog studenta ukoliko ispuniš predviđene uslove. Ukoliko imaš bilo koje nedoumice u vezi sa ovom procedurom, predložila bih ti da kontaktiraš studentsku službu fakulteta.

Ukoliko budeš imala još neko pitanje ili nedoumicu u vezi sa kojom bih ja mogla da ti pomognem, kao i ranije, slobodno mi piši :)