Pitanje savetnici

Smer molekularna biologija na Biološkom fakultetu

Da li možete da mi kažete nešto o smeru molekularna biologija na Biološkom fakultetu, koliko je bilo potrebno poena prošle godine za ovaj smer i za budžet i za samofinasiranje?Ja ne mogu nigde da nadjem tu informaciju...I koji se posao radi sa ovim smerom,da li je perspektivno u Nemačkoj? Hvala unapred.

1302
pre 7 godina

Odgovor savetnice:

Biološki fakultet pravi jedinstvenu rang listu, za sve kandidate, pa se zatim kandidati izjašnjavaju o željenom smeru. Zbog toga, koliko mi je poznato, nisu objavljeni podaci koliko je bilo potrebno bodova za svaki smer pojedinačno. Međutim, predložila bih ti da pozoveš studentsku službu fakulteta i da od njih potražiš tu informaciju. Kontakte možeš pronaći na adresi http://www.bio.bg.ac.rs/01_centar_osnovno.php?id_centra=65.

Što se tiče posla, on bi najpre mogao da obuhvata rad u istraživačkim i zdravstvenim organizacijama, pri čemu bi se bavila  planiranjem i sprovođenjem istraživanja u ovoj oblasti. Takođe, postoji opcija da radiš u obrazovnim institucijama i da se baviš zanimanjem profesora. U inostranstvu postoje i privatne institucije koje zapošljavaju ovaj obrazovni profil i stručnjake iz te oblasti. Koliko je meni poznato, postoji mogućnost zapošljavanja sa ovim profilom u Nemačkoj, ali nažalost nemam specifične informacije o tom tržištu rada, pa bih te ohrabrila da dalje istražuješ o tome.