Pitanje savetnici

Radno mesto sa visokom platom

Imam odlične ocene, a i izuzetno sam inteligentna. Želim da mi kažete da li postoji bilo koji smer na bilo kom faksu koji ce me dovesti do sigurnog radnog mesta sa platom višom od 1000e mesečno.

1067
pre 7 godina

Odgovor savetnice:

Zdravo i hvala na pitanju! Lepo je što razmišljaš o svojim sposobnostima i čestitam ti na odličnom uspehu u dosadašnjem školovanju.

Ne mogu da ti pružim jedan tačan odgovor na tvoje pitanje, jer je tržište rada veoma promenljivo. Statistički podaci sada pokazuju da su najveće plate u IT, duvanskoj, avio i naftnoj industriji. Važno je da znaš da je najčešće uz formalno školovanje potrebno puno usavršavanja kako bi se došlo do visoke pozicije i plate. Nijedna diploma ne vodi nužno do zaposlenja, pošto poslodavci cene znanje, veštine i radno iskustvo koje imaš, a ne samo formalne kvalifikacije.

Takođe, da bismo bili motivisani u radu, pored visoke plate, često je važno i da nas interesuje ono čime se bavimo, radno okruženje, mogućnost napredovanja i mnogi drugi faktori. Predložila bih ti i da razmisliš o svojim interesovanjima i veštinama, kao i da se informišeš detaljnije o studijskim programima i zanimanjima (na našem sajtu možeš uraditi korisne testove osobina, veština i sposobnosti), kako bi donela najbolju odluku za tebe.
Ako budeš imala još nedoumica tokom informisanja, slobodno mi piši :)