Savetnica

Zanima me koliko je posao tiflologa ili surdologa tražen danas i gde mogu da se zaposlim sa tim zanimanjem?

Pitanje:

Krecem u četvrtu godinu medicinske skole i ne znam sta bih mogla upisati. Razmišljala sam o medicini ali pošto mi loše ide hemija ne smem rizikovati, pa razmišljam da upišem FASPER, smer defektologija, zanima me koliko je posao tiflologa ili surdologa tražen danas i gde mogu da se zaposlim sa tim zanimanjem? Hvala unapred :D

Odgovor:

O osnovnim studijama defektologije i modulima koji te interesuju možeš više da saznaš na adresi http://www.fasper.bg.ac.rs/stud_programi/osn-defektologija.html. Nakon završetka osnovnih akademskih studija, stekla bi zvanje Diplomirani defektolog, a u dodatku diplomi označava se naziv modula.

O zanimanjima koja su povezana sa ovim fakultetom i mogućnostima zapošljavanja možeš više da saznaš na adresi http://karijera.bos.rs/zanimanja/#show_info/172 i http://karijera.bos.rs/zanimanja/#show_info/125. Nakon završenog Fakulteta za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju mogla da radiš u centrima i ustanovama za vaspitanje, obrazovanje i rehabilitaciju, centrima za medicinsku rehabilitaciju, domovima zdravlja, razvojnim savetovalištima, klinikama, institutima, školama i predškolskim ustanovama, istraživačkim centrima i nevladinim organizacijama. Što se tiče mogućnosti za zapošljavanje, ukoliko se odlučiš za ovaj fakultet, važno je i da se dodatno angažuješ tokom studija i da se usavršavaš, kroz različite programe praksi, seminare i obuke, i da na taj način povećavaš sebi mogućnosti za zaposlenje.

Ukoliko budeš imala još neko pitanje ili nedoumicu, slobodno mi piši.

1257
01.09.2016
EU flag Rad portala BOŠ Karijera podržava Evropska unija u okviru programa „Evropa za građane i građanke“.