Pitanje savetnici

Studije turizmologije

Šta sve mogu da radim ako upišem na PMF-u, akademske studije za turizmologa? Znam da bih bila dobar timski igrač, volim inovacije i imam dobre ideje za unapređivanje, organizacija mi dobro ide, ali mi se ne upisuje ekonomski fakultet, matematika mi ne ide i ne volim toliko ekonomiju. Mislila sam da se upišem na PMF, akademske studije za diplomiranog turizmologa, sviđaju mi se predmeti, ima dosta ekonomije, ali opet nisam toliko "zaljubljena" u turizam. Šta da radim?

1195
pre 7 godina

Odgovor savetnice:

Nakon završenih studija turizmologije mogla bi da radiš u turističkim agencijama, turističkim organizacijama i institucijama, hotelskim i ugostiteljskim objektima, državnim institucijama, obrazovnim ustanovama...

Više o ovom zanimanju možeš pročitati ovde: http://karijera.bos.rs/zanimanja/show_info/103.

Predložila bih ti da pokušaš da saznaš što više o ovom zanimanju, pretragom intereneta, razgovorom sa osobama koje se bave ovim zanimanjem, razgovorom sa bivšim ili sadašnjim studentima i da na taj način pokušaš da odgovoriš na pitanje da li te ovaj program interesuje. Da bismo se puno zainteresovali za neku oblast, ponekad je potrebno da se dobro upoznamo sa njom, tako da zbog toga mislim da je važno da saznaš što više možeš o tome. Koliko sam shvatila, već si pogledala spisak predmeta, a sada je važno i da saznaš kako izgleda baviti se tim poslom, i da razmisliš da li to odgovara tvojim osobinama, veštinama i interesovanjima.
Ukoliko budeš imala još neko pitanje ili nedoumicu, slobodno mi piši, bilo bi mi drago!