Pitanje savetnici

Master studije posle završetka osnovnih studija na Teološkom fakultetu

Poštovanje, interesuje me da li mogu upisati master studije psihologije, i posle zavrsetka osnovnih studija na Teološkom fakultetu za koji master na drugim fakultetima nije potrebno polaganje diferencijalnih

ispita?

951
pre 6 godina

Odgovor savetnice:

Na sledećem LINKU možeš videti konkurs za upis na master studije u školskoj 2017/2018. godini na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Kao što piše u konkursu ,,Na master studije može da se prijavi i lice koje nije završilo odgovarajuće četvorogodišnje studije, odnosno odgovarajuće osnovne akademske studije utvrđene studijskim programom, ukoliko je na osnovnim akademskim studijama koje je završilo ostvarilo najmanje 240 ESPB bodova i ako je položilo diferencijalni ispit. Sadržaj i obim diferencijalnog ispita određuje odeljenje." Tako možeš da upišeš master studije iz psihologije, ali je potrebno da polažeš diferencijalni ispit. Za više informacija o diferencijalnom ispitu potrebno je da kontaktiraš službu odeljenja za psihologiju čiji kontakt možeš naći na sajtu fakulteta. Uslovi konkursa se odnose na sva studijska odeljenja na Filozofskom fakultetu. 
Nažalost ne mogu ti izlistati konkurse za upis na master studije na svim fakultetima, na nekima svi kandidati polažu prijemni ispit, na nekima se samo predaje dokumentacije sve zavisi od fakulteta do fakulteta. Kako bih ti pomogla biće mi potrebno da mi napišeš koji te sve master programi interesuju. 
Takođe pored master studija na privatnim i državnim fakultetima na primer postoje i interdisciplinarni programi master studija u okviru Univerziteta u Beogradu (pogledaj više o studijama i uslovima ovde) koji ti takođe mogu biti interesantni.