Pitanje savetnici

Dvoumim se izmedju Elektrotehničkog i Matematičkog fakulteta

Četvrta sam godina srednje stručne škole, farmacija je u pitanju, ali moja velika ljubav jeste matematika i u tom pravcu bih volela da nastavim svoje školovanje. Dvoumim se izmedju Elektrotehničkog fakulteta i Matematičkog,

htela bih da upišem nesto što je perspektivno i sa dobrom zaradom tj. da za uložen trud i znanje dobijam adekvatnu novčanu naknadu, takodje možda bi i FON mogao da dodje u obzir. E sad ne znam šta bi od svega toga bilo pravo rešenje, odlična sam učenica- vukovac i kao što sam napomenula volim matematiku a i informatika mi ne ide loše samo što nisam imala prilike da razvijam svoje znanje u toj oblasti. U moru svega toga ne znam za šta bih se odlučila, razmisljala sam o primenjenoj matematici, softverskom inženjeringu i tome slično, zanima me i Vaše mišljenje i savet ukoliko ga imate?

825
pre 6 godina

Odgovor savetnice:

Veoma je lepo što si prepoznala šta je ono što te ispunjava i što najviše voliš. Svaka čast na odličnom uspehu i dobrim radnim navikama, veoma će ti značiti pri upisu na fakultet i u daljem školovanju. 
Sasvim je normalno da ne poseduješ dovoljno znanja iz oblasti informatike, upravo tokom studija imamo mogućnost da steknemo potrebne veštine i znanja, pa smatram da ne treba to toliko da te brine. :) Informatika, primenjena matematika i softversko inženjerstvo su veoma perspektivni i pružaju brojne mogućnosti usavršavanja i zapošljavanja kako ovde tako i u inostranstvu. To su dosta slične oblasti pa ti predlažem da detaljno prođeš kroz studijske programe kako bi zaključila šta te najviše interesuje, negde su više zastupljeni predmeti iz oblasti matematike, a negde iz informatike.
Na Elektrotehničkom fakultetu postoje osnovne studije iz Elektrotehnike i računarstva i iz Softverskog inženjerstva, na Fakultetu organizacionih nauka studije koje bi odgovarale tvojim interesovanjima bile bi Informacioni sistemi i tehnologije, dok na Matematičkom fakultetu pored klasičnih smerova Matematike i Astronomije i astrofizike postoje i osnovne studije Informatike. Studije možeš pretražiti u našoj BAZI OBRAZOVANJA, dok opise zanimanja možeš pogledati u BAZI ZANIMANJA.
Kako imaš sasvim dovoljno vremena predlažem ti da se još dodatno informišeš o zanimanjima iz oblasti koje te interesuju, bilo bi zaista odlično da upoznaš osobe koje se bave tim zanimanjima kako bi čula iskustva.