Pitanje savetnici

Završila sam Fakultet bezbednosti pa sam u dilemi koji master da upišem

Završila sam Fakultet bezbednosti pa sam u dilemi koji master da upišem. Dvoumim se izmedju Pravnog fakulteta u Novom Sadu i mastera na Fakultetu bezbednosti.

927
pre 6 godina

Odgovor savetnice:

Da li upisuješ master studije ove godine? Ako da, nadam se da ovaj odgovor ne stiže kasno i da ćeš imati malo vremena da razmisliš o ovoj odluci. Ako se odlučiš da nam ponovo pišeš, slobodno nam napiši kada je pitanje koje imaš hitno.
Odgovor na tvoje pitanje pre svega zavisi od toga šta je tvoj karijerni cilj i koji master program može pre svega da doprinese njemu. Pored toga, važno je da razmisliš i o faktorima kao što su sadržaj studija, koji su uslovi studiranja, kakvi su preduslovi za upis i uslovi života u gradu u kojem se nalazi fakultet.
Master studije na Fakultetu bezbednosti mogu da te dodatno usmere u oblasti u kojoj si se već usavršavala, a verovatno su ti informacije o studijama dosta poznate. Sa druge strane, Pravni fakultet u Novom Sadu bi ti omogućio dodatno usavršavanje u oblasti krivičnog prava, što bi ti moglo predstavljati prednost za one poslove u oblasti bezbednosti u kojima je takvo znanje poželjno. Ovdemožeš pogledati ovogodišnji konkurs. Kao što možeš da vidiš broj studenata čije se studije finansiraju iz budžeta je relativno mali, a iznos ovogodišnje školarine je nešto veći za studije na Fakultetu bezbednosti. Takođe, predložila bih ti da uporediš predmete na jednom i drugom fakultetu, mogućnosti za praksu koja se nudi studentima kao i druge mogućnosti za usavršavanje. Pošto na master studijama treba da izabereš i temu za master rad i mentora, možeš da razmisliš da li bi ti za to čime želiš da se baviš više odgovarao jedan ili drugi fakultet. Na kraju, razmisli o tome da li ti odgovara preseljenje za Novi Sad i život u tom gradu u narednom periodu.
Kada istražiš sve ove opcije, možeš i da staviš na papir sve razloge za i protiv, odnosno sve kratkoročne i dugoročne posledice tvoje odluke - to ti može pomoći da bolje sagledaš situaciju. Ako budeš imala još neku dilemu slobodno nam piši i slobodno mi napiši da li ti je odgovor pomogao i da li imaš još neko pitanje na koje nisi dobila odgovor.
Puno uspeha ti želim!