Pitanje savetnici

Koje master studije je moguće upisati nakon osnovnih studija istorije na Filozofskom fakultetu?

Da li posle Filozofskog fakulteta, smer istorija, mogu da završim master studije na nekom drugom fakultetu i ako mogu koji bi to fakultet bio?

3116
pre 6 godina

Odgovor savetnice:

Nakon završenih osnovnih studija istorije imaš mogućnost da nastaviš master studije na drugim fakultetima kako kod nas tako i u inostranstvu.

Svaki fakultet ima svoj konkurs za upis na master studije. Na konkursu možeš da saznaš šta je potrebno za upis na master studije: koji su uslovi za upis, potrebna dokumentacija, prijemni ili diferencijalni ispit, visina školarine i druge informacije.

Predlažem ti da pre svega razmisliš koji te fakulteti interesuju za nastavak studija, šta je ono što te interesuje i onda da posetiš njihove sajtove kako bi pročitao uslove i konkurs za upis na master studije i kako bi pogledao studijske programe (u našoj Bazi obrazovanja možeš naći detaljne informacije o fakultetima). Naravno veću mogućnost za upis na master imaš na fakultetima koji su više društveno - humanističkog usmerenja, pošto završavaš studije istorije. Na primer neki od fakulteta su srodniji studijama istorije kao što su Pravni ili Fakultet političkih nauka. Takođe i Univerzitet u Beogradu pruža interdisciplinarne master studije koje ti možda mogu biti zanimljive, više o tome pogledaj ovde.