Pitanje savetnici

Master sam filozofije, specijalista slikarstva i završila sam practicioner kurs na NLP Institutu - čime mogu da se bavim sa ovim zanimanjima?

Poštovani, master sam filozofije i specijalista slikarstva, uz to završila sam i practicioner kurs na NLP Institutu. Trenutno pokušavam da prodajem slike, ali

mi to ne ide. Šta mi savetujete da bih mogla da radim, sem profesora u školi jer tu je i mali fond časova i teško je doći do radnog mesta ? Nemam predstavu za koje poslove mogu da konkurišem sa ovim zanimanjima.

1027
pre 6 godina

Odgovor savetnice:

Veoma je lepo što si tako svestrana i poseduješ obrazovanje iz različitih oblasti. U pravu si, nažalost u Srbiji je veoma teško živeti samo od prodaje slika, predlažem ti i da razmisliš o držanju časova slikanja odraslima, deci ili mladima. Kako poseduješ kreativnost i poznaješ vizuelnu umetnost takođe ti predlažem i da razmisliš o grafičkom dizajnu koje je poprilično traženo na tržištu rada, a za koji se moćeš usavršiti i putem nekih od onlajn i klasičnih kurseva (više o kursevima možeš pronaći na internetu). Više o zanimanju grafičkog dizajnera/ke možeš saznati ovde i u pretrazi već postavljanih pitanja. Takođe mnoge tvoje kolege rade i u gejming industriji koja se bavi kreiranjem različitih vrsta igrica koja se veoma razvija kod nas, neki rade kao dizajneri a neki kao 3D modelari/ke više o tome možeš saznati u našem teksu: https://karijera.bos.rs/nova-zanimanja/1533/3d-modelarka.html, te ti predlažem da razmisliš o primeni dosadašnjih znanja i usavršavanju u novim veštinama.

Što se tiče filozofije, pored rada u školi, možeš da radiš u različitim organizacijama i institucijama kao istraživač i analitičar. Više o zanimanju diplomiranog filozofa možeš videti ovde.

Nažalost ne posedujem dovoljno informacija o mogućnostima zapošljavanja u oblasti NLP edukacija te ti predlažem da kontaktiraš NLP institut kako bi dobila dodatne informacije. Ovde možemo zaključiti da je edukacija primenljiva u mnogim oblastima. Ako imaš interesovanja da se dodatno edukuješ iz oblasti psihoterapije, predlaažem ti da pročitaš naše prethodne odgovore na tu temu: 

Kao što možeš primetiti iznela sam ti različite opcije u skladu sa tvojim prethodnim obrazovanjem i usavršavanjem, ali ti predlažem da svakako razmisliš koja je to oblast koja te najviše interesuje i koja je najviše u skladu sa tvojim sposobnostima i željama, jer je i to jedan od važnih preduslova da budemo motivisani i nađemo posao koji nam najviše odgovara. :)

Nadam se da sam ti bar malo pomogla. :)