Pitanje savetnici

Interesuju me uslovi za upis na Kriminalističko-policijsku akademiju.

Zdravo.Trenutno sam 2 godina srednje medicinske škole. Želela bih posle srednje da upišem kriminalističko-policijsku akademiju. Čula sam da je potrebno da je za žensko visina minimalno 165 cm, ali sam ja 160. Da li postoji ikakva mogućnost da upišem akademiju??

4097
pre 5 godina

Odgovor savetnice:

Na zvaničnom sajtu Kriminalističko-policijske akademije još uvek nije objavljen Konkurs za upis, ali i u opisu uslova za prijavu za pripremnu nastavu (http://www.kpa.edu.rs/cms/upis/osnovne-studije/3515-pripremana-nastava-za-kpa-2018) navedeno je da je potrebno da za studije kriminalistike kandidati ženskog pola ispune uslov da im je telesna visina najmanje 1, 65 m. To je dakle uslov koji ne važi za sve studijske programe na Kriminalističko-policijskoj akademiji (pored toga tu su i osnovne akademske studije Forenzičko inženjerstvo i Informatika i računarstvo), ali jeste uslov koji je neophodno ispuniti za studijske programe kriminalistike.

Znam da si se možda sada malo razočarala, ali dobro je da imaš sve informacije već sada pošto imaš dosta vremena za istraživanje i sebe i opcija za obrazovanje, kako bi pronašla šta je to što te možda najviše zanima. Možda bi te interesovale druge opcije u oblasti bezbednosti? Na primer, možeš da istražiš različite opcije vezane za Fakultet bezbednosti, Pravni fakultet (sa usmeravanjem na unutrašnje poslove), Akademiju za nacionalnu bezbednost i druge opcije koje možeš tražiti putem baza viskoškolskih ustanova ovde https://karijera.bos.rs/obrazovanje/ i ovde http://obrazovanje.rs/sr/visoko-obrazovanje. Pošto si sada u medicinskoj školi, možda bi te interesovalo i da istražiš različite mogućnosti u oblasti forenzike.