Pitanje savetnici

Da li posle završenog smera mikroračunarska elektronika, može da se radi kao programer?

Pozdrav, da li posle završenog e1 smera, odsek mikroračunarska elektronika, se može raditi kao programer? Kakve su šanse za posao i plate okvirno, pošto sam mislio to da upišem sad za drugu godinu ? Hvala

1290
pre 5 godina

Odgovor savetnice:

Nisam uspela na sajtu fakulteta da pronađem za koje oblasti su studenti osposobljeni po završetku ovog smera. Koliko sam uspela da vidim, predmeti pokrivaju između ostalih i programiranje. Ono što zasigurno znam je da je veliki broj programera to postao zahvaljujući dodatnom usavršavanju. Firme uglavnom  kada traže programere, zahtevaju poznavanje određenog programa ili programskog jezika koji je njima relevantan. Iskustva studenata su različita, neki su sve što im je trebalo naučili na fakultetu, a drugi su pohađali i dodatne kurseve kako bi nadogradili svoje znanje.

Mogućnosti za zaposlenje ima dosta. Programeri mogu da rade i pri nekoj firmi ili organizaciji, ali ima i veliki broj onih koji rade samostalno. Plate zavise koliko od znanja, toliko i od iskustva koje neko ima, pa je malo teško da ti odgovorim konkretno na to pitanje.

Primer zanimanja programera pogledaj ovde, a takođe imaš opisano i zanimanje veb programera.