Pitanje savetnici

Imam veliko interesovanje za računare, informatiku, dizajn, programiranje i za nove tehnologije, pored toga volim i slikarstvo, crtanje, skiciranje i stvaranje. Koja škola spaja sve to?

Poštovanje. Posle srednje škole nisam bio u mogućnosti da nastavim dalje školovanje zbog finansijske situacije i porodičnih problema. Kako su se stvari dovele u red, moja želja za studijama se vratila i tu nastaje moja dilema. Imam veliko interesovanje za računare, informatiku, dizajn, programiranje i za nove tehnologije koje prate našu sadašnjost i budućnost. Pored toga volim i slikarstvo, crtanje, skiciranje i stvaranje. Danas znam da se može i preko računara dosta toga uraditi, ali ne vidim neku konekciju ili neku visoku školu koja spaja to. Zbog toga sam u neudoumici šta da radim, a želim da se dalje unapređujem i radim na sebi. Hvala unapred.

962
pre 5 godina

Odgovor savetnice:

Drago mi je da se situacija sredila i da nisi odustao od svoje želje za studiranjem. Dosta toga je već rešeno samim  tim što znaš koja su tvoja interesovanja. Veliki broj zanimanja u IT sektoru daje mogućnost za spajanje svega što si nabrojao.

Neki od fakulteta koji ti mogu biti interesantni jeste Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu, Beogradska politehnika, Akademija umetnosti u Novom Sadu, Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu. Predlažem ti da u našoj bazi obrazovanja pogledaš sve umetničke fakultete i opise smerova. Na stranicama fakulteta koji ti se budu dopali možeš pronaći programe studija i objašnjenja čime sve možeš da se baviš po završetku.

Jedno od zanimanja koje može da ti bude interesantno, a da spaja nove tehnologije, dizajn, crtanje, skiciranje,  jeste grafički dizajner. Takođe,  postoji i zanimanje ilustratora i kompjuterske animacije.

Takođe, možeš da uradiš testove na našem portalu koji će ti pružiti okvirnu sliku koja zanimanja bi mogla da budu u skladu sa tvojim osobinama i interesovanjima. Moći ćeš da pogledaš i na kojim fakultetima bi mogao da studiraš upravo to.