Pitanje savetnici

Zanima me studiranje u Crnoj Gori

Zdravoo, potrebne su mi informacije o mogućnosti upisa fakulteta na Univerzitetu Crne Gore. S obzirom da bih se tamo tretirala kao strani državljanin i mislim da bi za mene važili uslovi kao za strane državljane, zanimalo me je koje fakultete mogu upisati posle srednje Medicinske škole, smer medicinska sestra-tehničar, jer sam načula da je u Crnoj Gori izmenjeno školstvo u odnosu na Srbiju? Volela bih da mi pomognete u vezi sa ovim, jer na sajtovima i drugim mestima nisam mogla dobiti pouzdane i tačne informacije. Unapred hvalaa.

2240
pre 5 godina

Odgovor savetnice:

Informatoru Univerziteta Crne Gore možeš pronaći tačne informacije koje se odnose na dužinu i način studiranja, kao i ishode učenja na svim fakultetima koji pripadaju Univerzitetu. To ti može biti prvi korak, da pronađeš konkretno fakultet koji te zanima i koji bi volela da studiraš, jer verovatno ne bi studirala bilo šta.   

Ovde možeš pronaći spisak svih fakulteta koji pripadaju Univerzitetu Crne Gore i linkove ka njihovim sajtovima. Kada prikupiš sve informacije i odlučiš koji bi ti fakulteti bili interesantni, pogledaj na njihovim sajtovima da li imaju informacije o upisu stranih državljana.

Takođe, savetovala bih ti da se sa ovim pitanjem obratiš Univerzitetu CG. Od njih ćeš sigurno dobiti najtačnije informacije.  S obzirom da Univerzitet ima svoj Karijerni centar, možeš da im pišeš na adresu karijernicentar@ac.me i pitaš ih sve što te zanima. Sigurno će moći da ti daju neki savet i upute te kome dalje da se obratiš.