Pitanje savetnici

Koji fakulteti su namenjeni za rad u BIA?

Pozdrav, koji fakulteti su namenjeni za rad u BIA? I da li je Pravni fakultet jedan od tih? Sa završenim pravima koje bih poslove obavljao u toj službi, nisu samo kancelarijski?

12366
pre 5 godina

Odgovor savetnice:

Profil ljudi koji se traže za rad u Bezbedonosno-informativnoj agenciji možeš pogledati ovde. Kao što ćeš videti, tu su tražene neke opšte crte ličnosti i veštine, a ne konkretno fakultet. Na sajtu piše da pripadnik BIA može biti svaki državljanin RS, stariji od 18 godina, neosuđivan i fizički i mentalno zdrav, koji ispunjava uslove koje ćeš videti na linku koji sam ti poslala.

Pravni fakultet sigurno jeste jedan od fakulteta koji ti može doneti zaposlenje u ovakvoj instituciji. Poslovi koje bi obavljao zavise od opisa radnog mesta za koje bi se prijavio kada objave konkurs. Možeš da proučiš Informator, tu ćeš videti i organizacionu strukturu agencije. Sa sticanjem radnog iskustva i daljim usavršavanjem i sticanjem traženih kvalifikacija, sigurno se i opis radnog mesta menja i dobijaju se nova, odgovornija zaduženja, kao i na svakom poslu.