Pitanje savetnici

Razmišljam o tome da upišem Medicinski fakultet u Beogradu, ali imam loše predznanje iz hemije. Kako da se pripremim za prijemni?

Pozdrav. Krećem u 4. godinu društveno-jezičkog smera i razmišljam o tome da upišem Medicinski fakultet u Beogradu, ali imam loše predznanje iz hemije. Nisam sigurna šta da radim. Da li da se pripremam za prijemni i kako? Da li bi mi, uprkos lošoj osnovi iz hemije, pripremne nastave koje drži fakultet pomogle ili je dovoljno da se pripremam privatno? Koja je bolja opcija? Nisam odličan učenik, vrlo dobra sam, pa mi je bitno da uradim prijemni baš dobro jer ću imati malo bodova iz škole. Koje su mogućnosti da upadnem na faks? Unapred hvala :)

1353
pre 5 godina

Odgovor savetnice:

Zdravo :)

Ukoliko je medicina ono čime bi volela da se baviš jednog dana, mislim da bi trebalo da pokušaš da spremiš prijemni. Možda imaš lošu osnovu iz hemije, kako kažeš, ali imaš i godinu dana ispred sebe da to ispraviš. Ne bi bilo loše da, ako imaš mogućnosti, uzmeš privatne časove iz hemije. Svakako bih ti preporučila i pripremnu nastavu na fakultetu. Ne mogu da ti kažem da li je dovoljno samo jedno od ta dva, s obzirom da zaista ne znam kakvo je tvoje predznanje i kakva je pripremna nastava na fakultetu. Ako možeš, moj savet ti je da iskombinuješ i jedno i drugo. Čini mi se da pripremna nastava na fakultetu počinje nešto kasnije, tako da možda ne bi bilo loše da sada kreneš na privatne časove, a kada počne pripremna nastava, nastaviš da se spremaš na fakultetu. Tako ćeš moći i da proceniš kakvo je tvoje znanje u tom trenutku. Ako budeš videla da nisi na nivou na kom bi želela, svakako bi mogla da uzmeš još neki privatni čas da razrešiš nedoumice.

Postoje i kompleti za prijemni ispit za Medicinski fakultet. Više informacija možeš naći ovde. Možda možeš i da pozajmiš od nekoga ko se pripremao i tu vidiš šta bi trebalo da spremaš.

Kao što si i sama rekla, ako dobro uradiš prijemni, mislim da imaš šanse da upišeš Medicinski fakultet. Ja sam ti dala neke ideje, pa se nadam da će biti od pomoći :)