Pitanje savetnici

Da li je ikako moguće upisati specijalizaciju instrumentar u operacionoj sali sa smerom srednje škole zaštita životne sredine

Pozdrav! Završio sam tehničku školu, smer zaštita životne sredine. Hteo bih da završim specijalizaciju instrumentar u operacionoj sali. Na sajtu Medicinskog fakulteta u Nišu sam video da ne mogu upisati nijedan smer s mojom srednjom školom posle kojeg bi mogao da upišem tu specijalizaciju, a na Visokoj zdravstvenoj u Zemunu ne mogu pronaći nikakve informacije vezane za to. Dakle, da li je ikako moguće upisati specijalizaciju instrumentar u operacionoj sali sa smerom srednje škole zaštita životne sredine. Hvala!

1061
pre 5 godina

Odgovor savetnice:

Kao što si video za Niš, isto važi za bilo koji Medicinski fakultet. Neophodna je završena srednja škola medicinskog usmerenja ili gimnazija.

I ja sam pronašla na nekim drugim sajtovima da na Visokoj zdravstvenoj školi u Zemunu ta specijalizacija postoji, ali na njihovom sajtu se taj smer ne pojavljuje. Sve specijalističke programe koje nude možeš pogledati ovde. Najbolje bi bilo da pozoveš školu i raspitaš se direktno kod njih da li te specijalističke postoje i koji su uslovi za upis. Kontakt možeš pronaći ovde.

Ponuđene specijalizacije ne moraju da budu iste svake godine. Ponekad se nude u skladu sa potrebama tržišta. Ako je npr. po bolnicama mnogo instrumentara i to zanimanje nije neophodno te godine, onda će se nuditi neke druge specijalizacije kojih ima manje. Iz tog razloga mislim da bi najbolje bilo da se obratiš školi kako bi ti dali najtačnije informacije.