Savetnica

Interesuje me da li ću posle skandinavskih jezika na Filološkom fakultetu moći da odem u skandinavske zemlje i nađem posao.

Pitanje:

Zdravo. Bliži se upis na fakultet. Moja želja je da upišem Filoloski (skandinavski jezici). Zanima me da li se taj potez isplati tj. da li ću posle završenog fakulteta moći da odem u jednu od tih zemalja i nađem posao?

Odgovor:

Veoma je lepo što si prepoznao šta te interesuje. Pre svega važno je da izaberemo dalje studije u skladu sa našim interesovanjima, željama i sposobnostima.

Ne mogu ti dati konačan odgovor da li može da ti se isplati ili ne, ali ako je to ono što te interesuje verujem da ćeš biti veoma uspešan kako tokom studija tako i po njihovom završetku.

Kako bi uspeo u svojim namerama predlažem ti da tokom studija, pored redovnog pohađanja predavanja, vežbi i polaganja ispita, aktivno učestvuješ na aktivnostima kao što su konferencije, obuke, prakse, volontiranja i drugi vidovi usavršavanja kako bi povećao svoju zapošljivost. Tokom studija stranih jezika studenti imaju i mogućnosti brojnih razmena, letnjih škola i drugih studijskih poseta stranim zemljama koje ti mogu pomoći u pripremi za odlazak u neku od skandinavskih zemalja. Takođe sve su to prilike kada možeš još bolje da upoznaš jezik i kulturu neke zemlje.

 

46
13.02.2018
EU flag Rad portala BOŠ Karijera podržava Evropska unija u okviru programa „Evropa za građane i građanke“.