Pitanje savetnici

Da li mogu da upišem integrisane akademske studije farmacije na Fakultetu medicinskih nauka u Kragujevcu sa smerom hemisjki laborant?

Dobar dan, ja idem u tehničku školu, smer hemijski laborant. Moje pitanje je da li ja mogu da upišem integrisane akademske studije farmacije na Fakultetu medicinskih nauka u Kragujevcu. Na nekim sajtovima piše da od skoro hemijsko tehnološka škola može da upiše farmaciju.

1045
pre 5 godina

Odgovor savetnice:

Pronašla sam konkurs iz 2018. godine i tu piše sledeće: Za upis na integrisane akademske studije farmacije kandidat mora da ima završenu gimnaziju ili školu zdravstvenog ili veterinarskog usmerenja ili stručnu školu odgovarajućeg obrazovnog profila u četvorogodišnjem trajanju.

S obzirom da je tvoj smer hemijski laborant, verujem da spada u odgovarajuće obrazovanje. U svakom slučaju ne bi bilo loše da se obratiš direktno fakultetu sa tim pitanjem. Na sajtu je dat kontakt za sve zainteresovane kandidate, broj telefona 034/306 800 pa ih možeš pozvati. Takođe, fakultet organizuje i Dan otvorenih vrata od aprila, kada možeš otići da se raspitaš o svemu što te zanima. Detaljnije o upisu možeš naći ovde.