Pitanje savetnici

Energetika

Za nekoliko meseci završavam gimnaziju. Svi predmeti mi idu jednako dobro i ne mogu da se odlučim šta da upišem. Razmišljala sam o smeru energetika, ali nisam sigurna da to volim. Interesuje me šta radi inženjer energetike, i da li je to perspektivno?

1034
pre 5 godina

Odgovor savetnice:

Verujem da ti nije lako da doneseš odluku, pogotovo kada si dobar đak i svi predmeti ti idu.
U Informatoru Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu možeš pronaći vrlo korisne i detaljne informacije o tome šta sve može da se radi sa smerom Energetika, o mogućnostima zapošljavanja, programu nastave i sl. Informator možeš pronaći na linku ovde, a o energetici pročitaj na strani 18. Zvanje po završetku ovog smera je diplomirani elektroinženjer energetike. Zanimanje je vrlo perspektivno i pruža dosta mogućnosti za zapošljavanje. Dobro iščitaj sve, pogledaj spisak predmeta na smeru i razmisli da li te zaista to zanima i da li možeš da zamisliš sebe kako se baviš tim poslom jednog dana. 
Više o ovom zanimanju možeš i pročitati u našoj bazi ovde.
Mislim da ne bi bilo loše da uradiš naše testove na portalu, pošto već nisi sigurna šta bi upisala. Možeš ih naći ovde. Kada uradiš sva tri testa, sistem će ti ponuditi određena zanimanja koja bi trebalo da ti odgovaraju na osnovu tvojih odgovora. Nadam se da ćeš tako dobiti jasniju sliku o svojim interesovanjima. Možda baš potvrdiš da je energetika za tebe, a možda dobiješ i još neku dodatnu opciju za razmišljanje.