Pitanje savetnici

Opšta književnost sa teorijom književnosti i Opšta lingvistika sa stranim jezikom?

Možete li mi reći nešto više o smerovima Filološkog fakulteta: Opšta književnost sa teorijom književnosti i Opšta lingvistika sa stranim jezikom?

1577
pre 4 godine

Odgovor savetnice:

Osnovna razlika između ova dva smeta je to što, kao što im i ime samo kaže, prvi smer je fokusiran više na književnost, a ukoliko te književnost ne zanima previše, onda je bolja opcija lingvistika, jer se isključivo i detaljno bavi jezikom.


Na linku ovde možeš pročitati detaljnije o smeru Opšta književnost sa teorijom književnosti, a posebno zanimljivo ti može biti da vidiš rubriku Za buduće studente. Svake godine, održava se Dan otvorenih vrata, gde zainteresovani za određenu katedru na Filološkom fakultetu u Beogradu imaju priliku da razgovaraju sa nastavnicima i saradnicima katedri, kao i sa studentima. To je sjajna prilika, ukoliko si u mogućnosti, da taj dan iskoristiš da razrešiš svoje nedoumice, a takođe se upoznaš i povežeš sa budućim kolegama. 
obaveštenjima i aktuelnostima možeš pratiti kada će Dan otvorenih vrata biti održan, kao i saznati o nekim drugim događajima koji tebi mogu biti korisni ili zanimljivi.

Na linkovima: http://www.fil.bg.ac.rs/katedre/opsta-lingvistika/studijski-program/osnovne-studije-plan/ i http://www.fil.bg.ac.rs/katedre/opsta-lingvistika/studijski-program/osnovne-studije/ moći ćeš da se detaljno informišeš kako o samom program studija opšta lingvistika sa stranim jezikom, tako i o opisu studija.

Pogledaj spiskove predmeta na ovim smerovima i razmisli šta bi ti bilo bliže tokom studija, da li više da se baviš književnošću ili da učiš jezik. Mislim da će ta ključna razlika i biti dovoljna da doneseš odluku koja se tiče ovih smerova.