Pitanje savetnici

Koje poslove mogu obavljati posle završenog smera bezbednost drumskog saobraćaja na Saobraćajnom fakultetu u Beogradu i da li se te osobe zapošljavaju u policiji

Pozdrav. Hteo sam da pitam koje poslove mogu obavljati posle završenog smera bezbednost drumskog saobraćaja na Saobraćajnom fakultetu u Beogradu i da li se te osobe zapošljavaju u policiji?

2520
pre 4 godine

Odgovor savetnice:

Inženjeri bezbednosti drumskog saobraćaja mogu biti zaposleni u urbanističkim zavodima, projektnim organizacijama, komunalnim preduzećima, , auto društvima i auto školama, srednjim i višim tehničkim školama, računarsko-upravljačkim centrima, zavodima za statistiku, osiguravajućim zavodima, naučnim institutima, autotransportnim preduzećima, međunarodnim špedicijama, autobuskim stanicama, servis i parking servisima. Između ostalog, i u odeljenjima za bezbednost saobraćaja u okviru MUP-a i Zavodu za veštačenja. Dakle, odgovor na tvoje pitanje je potvrdan, nakon završenog smera bezbednost drumskog saobraćaja može se zaposliti u policiji. Uopšteno, fokus njihovog posla jeste na istraživanju i izgradnji infrastrukture (putevi, pruge, mostovi, saobraćajni znaci, semafori) u cilju postizanja bezbednosti kretanja ljudi i dobara. Da bi se zaposlio u policiji, trebalo bi na javnom konkursu da se oglasi pozicija za inženjera drumskog saobraćaja i ako ispunjavaš sve uslove koje navedu, možeš da konkurišeš.