Savetnica

Sviđaju mi se jezici, komunikacija sa ljudima, putovanja, svestranost, inovacije... Šta da upišem?

Pitanje:

Poštovani,završavam srednju medicinsku,smer zubni tehničar,ali ne želim to da nastavim. Znam šta neću,ali ne znam šta hoću. Problem mi je to što sam dobra na svim poljima i sve mi ide od ruke, pa zato ne mogu nikako da odlučim šta je najbolje za mene da studiram. Ne volim monotona zanimanja, a inače mi se sviđaju jezici, komunikacija sa ljudima, putovanja, svestranost i inovacije...Volela bih da pronađem zanimanje gde ću moći da spojim sve svoje sposobnosti i ono što me privlači. Hvala unapred.

Odgovor:

Veoma je lepo što si tako svestrana, što imaš puno interesovanja i uspeha na mnogim poljima. Nekad je za početak veliki korak da znamo i šta ne želimo. :)

Odluka o daljem odabiru školovanja i zanimanja nije ni malo laka, pa bih primetila da si ti već polako počela da prepoznaješ koje su oblasti koje te interesuju. Postoje brojna zanimanja u oblasti turizma, jezika, komunikacija, inovacija kao što su na primer: turistički vodič, komunikolog, PR menadžer, prevodilac, profesor/ka, zanimanja u IT sektoru.. Na primer brojna zanimanja u oblasti turizma spajaju i putovanja i znanje stranih jezika i komunikaciju sa ljudima, ali predlažem ti da detaljno pređeš našu bazu zanimanja i bazu obrazovanja kako bi se detaljno upoznala sa zanimanjima, zaključila šta je ono što tebe interesuje i kako bi napravila uži izbor.

 

 

72
04.04.2018
EU flag Rad portala BOŠ Karijera podržava Evropska unija u okviru programa „Evropa za građane i građanke“.