Savetnica

Želim da studiram u inostranstvu, u Austriji...

Pitanje:

Poštovani, trenutno sam 4.godina ekonomske škole u Leskovcu , smer poslovni administrator. Velika je verovatnoća da ću nastaviti školovanje u inostranstvu, tačnije Austriji. Da li bi mogli da mi pomognete, zanima me koji fakultet bi bilo najbolje upisati? Čuo sam da se važe akreditovani fakulteti samo, i da samo treba da položim prijemni i upadnem na faks ovde i da uzmem potvrdu da sam student fakulteta i sa tom potvrdom mogu da upišem u inostranstvu. Je l' je to tako? I da li moram da budem na budžetu ili je bitno samo da upišem faks ovde, nebitno da li samofinansirajući ili budžet i da onda sa papirima se upišem tamo? Hvala unapred !

Odgovor:

Uputila bih te na sajt Study in Austria, tu možeš da nađeš sve relevantne informacije (posebno obrati pažlnju na informacije vezane za upis).

Preporučila bih ti i da kontaktiraš fakultet u Austriji koji razmišljaš da upišeš i da od njih tražiš informacije o dokumentima potrebnim za upis i proceduri upisa. Što se tiče akreditovanih studija u Srbiji  sve informacije možeš naći u Vodiču kroz akreditovane visokoškolske ustanove i studijske programe na sajtu Komisije za akreditaciju i proveru kvaliteta. Informacije na sajtu se redovno ažuriraju, a najnovije dostupne informacije možeš pronaći ovde:  https://www.vts.edu.rs/images/akreditacija/Vodic-za-studente-2017.pdf.

Korisne informacije o studijama u inostranstvu možeš pronaći i na sajtu Centra za razvoj karijere Univerziteta u Beogradu: http://www.razvojkarijere.bg.ac.rs/v-savetnik/studiranje-u-inostranstvu.

Ako te budu interesovale mogućnosti stipendiranja studija korisni sajtovi koji ti mogu biti od pomoći su:

Infostud - studiranje u inostranstvu

Edukacija

Stipendije

Najstudent stipendijeINO agencija..

48
04.04.2018
EU flag Rad portala BOŠ Karijera podržava Evropska unija u okviru programa „Evropa za građane i građanke“.