Pitanje savetnici

Vazdušni saobraćaj

Poštovana savetice, zanima me oblast vazdušnog saobraćaja. Možete li mi reci nešto o Vazdušnom smeru na Saobraćajnom fakultetu u Beogradu? Zanima me gde se ljudi sa završenim tim fakultetom zapošljavaju, kolike su im plate, da li je fakultet priznat u inostranstvu i ako jeste kakve su šanse za dobijanje posla u inostranstvu sa završenim vazdusnim saobraćajem? Takodje me interesuju poslovi u vezi sa vazdušnim saobraćajem i drugi fakulteti koje ti poslovi zahtevaju.

1183
pre 4 godine

Odgovor savetnice:

Što se tiče zapošljavanja sa ovim smerom, diplomcima se omogućava rad u kompanijama koje se bave proizvodnjom aviona, kompanijama koje su vazduhoplovni prevozioci, i na aerodromima. Mogućnosti za zapošljavanje su prilično solidne, s obzirom da takve kompanije imaju veliki broj radnih mesta. Što se tiče inostranstva, program fakulteta je akreditovan, što znači da je priznat, ali mogućnost zapošljavanje ipak zavisi od pojedinačnih država i njihovog tržišta rada. Neki od tvojih vršnjaka su imali slična pitanja u vezi sa vazdušnim saobraćajem, i odgovore na njihove dileme koje bi ti mogle biti od pomoći možeš pronaći ovde i ovde.

Više o programima koji se tiču ove oblasti a da nisu na Saobraćajnom fakultetu, možeš pogledati na sajtu Mašinskog fakultetaUniverziteta Džon Nezbit.